Kitüntették a vb alatt Margret Kratzot

2023. augusztus. 24., 15:20   |    

Kitüntették a vb alatt Margret Kratzot

Margret Kratz, a női A-válogatottunk szövetségi kapitánya Ausztráliában nemcsak a FIFA női labdarúgó-világbajnokságon vett részt, mint MLSZ küldött, hanem egy olyan ünnepségen is, ahol elnyerte a 2012-ben, Roland Bischof által alapított „Németország futballnagykövete” díjat.

A kitüntetést minden évben annak a kivételesen értékes munkát végző szakembernek adják, aki az országhatárokon kívül végzett tevékenységével hozzájárul a világ futballjának erősítéséhez. Margret Kratz, aki Magyarországon sikeres munkát végzett a 2018-ban rajtolt UEFA-MLSZ leány U14-es fejlesztési program mentoraként is, korábban eredményes projekteket irányított Namíbiában, Bolíviában, jelenleg pedig pártfogóként támogatja például a "Café con leche” (Kávé tejjel) projektet a Dominikai Köztársaságban. A Café con Leche egy olyan civil szervezet és futballklub, amely a fenntarthatóság jegyében oktatási és sportprogramokat kínál a gyermekek és fiatalok számára Santo Domingo közelében.

A 11-dik alkalommal megrendezett díjátadó ünnepséget Sydney-ben, a Goethe Intézetben, az Ausztrália-Anglia elődöntő előtt tartották meg. Az eredeti terv szerint Annalena Baerbock, német külügyminiszter adta volna át a díjat, azonban repülőgép meghibásodás miatt mégsem tudott megjelenni a díjátadón. Így Margret Kratzot Felix Schwarz főkonzul köszöntötte, a laudációt pedig a jelenleg Szaúd-Arábiában dolgozó Monica Staab, a 2014-es futballnagykövet mondta.

Az eseményen a világbajnokságon is résztvevő MLSZ küldöttség is jelen volt, ugyanis az ünnepség vendége volt dr. Barczi Róbert sportigazgató és Dénes Dorka női szakágvezető is. A korábbi német 47-szeres válogatott játékos Tabea Kemme és a szintén volt német válogatott Josephin Henning – aki Marozsán Dzseniferhez és az UEFA jelenlegi női szakágvezetőjéhez, Nadine Kesslerhez hasonlóan Margret Kratz felfedezettje, s egykori játékosa - is köszöntötte őt.

A díj mellé pénzjutalom is jár, melyet a kitüntetett egy valamely fontos, az esélyegyenlőséget, a nők futballját támogató projekt támogatására ajánl fel. Margret Kratz a Girl Power és a Futbalo Girls projektet választotta ennek céljából.

Ezzel augusztusban már a második magyar érdekeltségről számolhatunk be Ausztráliából, hiszen Margret Kratz kitüntetésén kívül, az augusztus 20-án véget ért világbajnokságon Vad Anita játékvezetőnk nyújtott kitűnő teljesítményt.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS