Két budapesti fiú is részt vett az UEFA Szuperkupa-meccslabda tervezésében

2020. február. 24., 11:01   |

Két budapesti fiú is részt vett az UEFA Szuperkupa-meccslabda tervezésében

A 2020-as UEFA Szuperkupa-döntő hivatalos meccslabdáját olyan gyerekek rajza díszíti, akik az UEFA gyermekalapítványa által támogatott projektekben vesznek részt. A tíz rajz között van a két budapesti fiú munkája is.

A több országból érkezett rajzok között a Magyarországon élő Joci és Erik munkája is látható a labdán. Mindketten aktív résztvevői az MLSZ által 2012 óta támogatott Oltalom Alapítvány rendszeres futballedzéseinek és az egyesület által szervezett programoknak.

Joci elmondása szerint a futballt azért is szereti, mert olyankor együtt lehet a barátaival, ami mindig öröm számára. Rajzán a két egymás ellen játszó csapatot lelkes szurkolók éltetik a nézőkkel teli stadionban. Erik lelkes Ferencváros-rajongó, így természetesen kedvenc csapata inspirálta a rajz készítése közben. A foci kiemelkedő szerepet játszik életében, így minden alkalmat örömmel megragad, hogy barátaival játsszon.

Erik és Joci munkája része annak a 18 rajznak, amelyeket különböző társadalmi háttérrel rendelkező, tíz különböző európai szervezettől érkező gyermek készített. A rajzokat az UEFA elnöke, Aleksander Čeferin válogatta ki, aki egyben az Alapítvány igazgatóságának elnöke is.

A beérkezett pályamunkák közül Alexander Ceferin, az UEFA elnöke választotta ki a labdára kerülő rajzokat

„Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek izgatottak lesznek, amikor meglátják rajzaikat a Szuper Kupa meccslabdáján és látják kedvenceiket, ahogy épp gólokat rúgnak azzal a labdával, melyen az ő munkájuk is látható. Inspiráló volt látni ezeket a kiváló munkákat és megismerni a rajzokat készítő gyerekek történeteit. Remélem, hogy az a felett érzett öröm, hogy munkájuk egy ilyen jelentős esemény labdáját díszíti, a jövőben is motiválni fogja őket abban, hogy futballozzanak és kövessék álmaikat.” - mondta az UEFA elnöke.

Az idei szezonban az UEFA Bajnokok Ligája és az UEFA Európa-Liga győztesei által játszott UEFA Szuperkupa mérkőzésre 2020. augusztus 19-én Portóban kerül sor. A mérkőzés felvezetőjeként az UEFA Foundation For Children az Instagramon (uefa_foundation és @UEFA_official) teszi közzé a 18 gyermek történetét.