Kapusok a Balaton-parton – Fülöp Mártonra emlékezve

2022. július. 04., 10:56   |

Kapusok a Balaton-parton – Fülöp Mártonra emlékezve

A 2016-ban létrehozott Fülöp Márton Alapítvány hagyományosan minden évben megszervezi az MLSZ támogatásával a Fülöp Márton kapustábort, ezzel is ápolva a tragikusan korán elhunyt, remek sportember, Fülöp Márton emlékét.

Tavalyelőtt, illetve tavaly a pandémia miatt elővigyázatosságból nem rendezték meg a kapustábort. Idén hosszas, körültekintő mérlegelés és előkészítést követően úgy határozott az Alapítvány vezetése, hogy szigorú óvintézkedések és az egészségügyi előírások betartása mellett újra összehívja az ország legtehetségesebb hálóőreit (ezúttal a 2006-ban született labdarúgókat)

A június 27. és július 1. között Balatonfüreden megrendezett táborban valamennyi megye képviselte magát legalább egy kapussal, összesen huszonkét 16 éves tehetség vett részt az egyhetes táborban, melynek minden költségét a Fülöp szülők által létrehozott Alapítvány biztosította.

Résztvevők:

1. Győri András (KTE LA)
2. Brecska Dániel (PMFC)
3. Hegyes Regő (Békéscsabai Labdarúgó Akadémia)
4. Dojcsák Bence (DVTK)
5. Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia)
6. Huszár Máté Pál (ETO FC Győr)
7. Nagy Szabolcs (DVSC)
8. Németh Bence (FC Hatvan)
9. Kocsis Dominik (Szolnoki MÁV UFC)
10. Oláh Dávid (Vác VLSE)
11. Kenyó András (Siófoki Bányász SE)
12. Sarkadi Botond (Bozsik József Labdarúgó Akadémia)
13. Wéber Zalán (Szekszárdi UFC)
14. Tanai Marcell (Király SE)
15. Söptei Kristóf (Veszprém Utánpótlás SE)
16. Csomai Regő (Veszprém Utánpótlás SE)
17. Barbarics Martin (ZTE)
18. Molnár Mátyás (Budapest Honvéd)
19. Radnóti Dániel (FTC)
20. Zacsovics Máté Botond (BVSC)
21. Schrenk Rajmund (Főnix Gold)
22. Hacsek Attila (Balatonfüredi Utánpótlás FC)

Hétfőn a tábort Dr. Bóka István polgármester, Gellei Imre egykori szövetségi kapitány, Sipos Jenő MLSZ-szóvivő, Finta Péter Veszprém megyei igazgató és Gujdár Sándor szakmai vezető nyitotta meg.
Az idei tábor résztvevői között négy utánpótlás-válogatott játékost is találtunk, így kijelenthető, egyre nagyobb szakmai tekintélynek örvend a tábor.

A kapusedzők minden szakmai igényt kielégítő foglalkozásokat tartottak a leendő utódoknak az ideális feltételeket biztosító Balatonarácsi Utánpótlás Centrumban. A gyerekek a kemény edzésmunka mellett, szabadidejükben számos kulturális és szórakoztató programon vettek részt.

A táborozáson résztvevő kapusedzők:
Gujdár Sándor – szakmai vezető, Babócsy András, Borsos Vilmos, llyés Dániel, Kövesfalvi István, Pálinkás András, Petry Zsolt,

Az esemény zárásaként vasárnap, első ízben rendezték meg a Balatonfüred FC stadionjában az I. Fülöp Márton Kispályás Emléktornát, melyen részt vett a Marci barátai, A Magyar Öregfiúk-válogatott, az Újságíró-válogatott és a Balatonfüred Öregfiúk csapata. Olyan egykori válogatott labdarúgók léptek pályára, mint Petry Zsolt, Lisztes Krisztián, Fehér Csaba, Keresztúri András, Thomas Sowunmi, Hámori Ferenc, Arany László, Huszti Szabolcs, Juhász Roland, Czvitkovics Péter, Priskin Tamás, Kenesei Krisztián, Balogh Béla. Tököli Attila, Vaskó Tamás. Az Öregfiúk-válogatott csapatot az egykori szövetségi kapitány, Csank János vezette. A tornát Marci barátai nyerték megelőzve a Magyar Öregfiúk-válogatottat, az Újságíró-válogatottat és a balatonfüredi öregfiúkat.

Zárszóként Fülöp Ferenc megköszönte a csapatoknak a részvételt és kiemelte, az, hogy mindenki első szóra elfogadta a meghívást, nagy tisztesség, mely elhunyt fiának, Fülöp Mártonnak szól.