Indul az új UEFA Pro-licences edzőképzési kurzus

2024. március. 22., 11:00   |    

Indul az új UEFA Pro-licences edzőképzési kurzus

Több az OTP Bank Ligában szereplő klubcsapat vezetőedzője is felvételt nyert az MLSZ által indított UEFA Pro-licences tanfolyamra, többek között Szabó István (Kecskeméti TE), Horváth Dávid (MTK Budapest FC), illetve a Simple Ligában dolgozó Dörnyei Balázs (ETO FC Győr), valamint az újonnan kinevezett női szövetségi kapitány, Szarvas Alexandra is.

A 61 jelentkező közül 50-en feleltek meg az alapfeltételeknek, s az UEFA által meghatározott 20 fő nyert felvételt a legmagasabb szintű edzőképzésre. Az oktatási alkalmak március 27-én kezdődnek és egészen 2025. május végéig tartanak. A képzés egy elméleti és egy klubkörnyezetben megtartott gyakorlati vizsgával zárul, hiszen a gyakorlati felkészítés az edzőképzés fontos szempontja.

A tanmenet háromnapos blokkokban lesz megtartva a Telki Edzőközpontban. Az elméleti órák részeként hazai, illetve külföldi szakemberek fogják megosztani gyakorlati tapasztalataikat a hallgatókkal, többek között Marco Rossi szövetségi kapitány, a Bundesligában szereplő Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál és a Bundesliga jelenleg második helyet elfoglaló FC Bayern München másodedzője, Lőw Zsolt is a vendégelőadók között lesz.

A képzés során a hallgatók részt vesznek majd egy saját szervezésű, illetve egy közös külföldi tanulmányi úton is. Tavaly a GNK Dinamo Zagrebnél, idén pedig a BL-résztvevő dán FC København csapatánál fogják tölteni. Azért ezekre a klubokra esett a választás, mert kézzelfogható példával szolgálhatnak a magyar klubok számára, hiszen gazdasági alapon működnek, a saját fiatal játékosaik beépítését részesítik előnyben, illetve nemzetközileg eredményes klubokról beszélhetünk.

A felvételt nyert hallgatói lista:

Babó Levente

Bognár György (ifj.)

Czóbel Levente

Desits Szilárd

Dörnyei Balázs

dr. Veress Balázs Dávid

Erős Gábor

Gerliczki Máté

Gyürki Gergely

Horváth Dávid

Jeremiás Gergő

Korolovszky Gábor

Laczkó Zsolt

Máté Péter

Oross Márton

Pető Tamás

Simek Péter

Sluka Marián

Szabó István László

Szarvas Alexandra


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS