Ha javul a helyzet, több néző is beengedhető a stadionokba

2021. március. 31., 19:23   |    

Ha javul a helyzet, több néző is beengedhető a stadionokba

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó biztossága a mai ülésén döntött a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korábbi intézkedésekről. A nyári, részben hazai rendezésű Eb-n is marad az öt-öt csere lehetősége.

A nyári Európa-bajnokságon, továbbá a 2021-ben induló Nemzetek Ligájában is öt cserelehetőség (három játékmegszakítással) áll majd a csapatok rendelkezésére. A döntés oka a járvány mellett az egységesség: a szabály a 2022-es világbajnokság selejtezőiben jelenleg is érvényben van. 

Az UEFA legmagasabb döntéshozó testülete felülvizsgálta tavaly októberi határozatát, amely lehetővé tette a nézők visszatérését az UEFA égisze alatt rendezett mérkőzésekre a stadionok kapacitásának 30 százalékáig. A szövetség most úgy döntött, hogy mivel az 55 tagországban eltérő a vírushelyzet alakulása, ilyen központi felső korlát fenntartására már nincs szükség, hanem az illetékes nemzeti hatóságok dönthetnek a nézők engedélyezett számáról.  Így tehát – ha jól halad a járvány elleni harc – több néző tekintheti meg a helyszínen a nyári kontinensviadal találkozóit is.

Azonban az UEFA azt is eldöntötte, hogy folyamatos utazási korlátozások, az ésszerű szabályozások és a fertőzésveszély kockázatának minimalizálása miatt továbbra sem engedélyezi, hogy a vendégcsapatok nézői jelen legyenek a találkozókon. Ez a rendelkezés a klubversenyek májusi döntőéig marad érvényben.


Címkék:

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS