Gulácsi Péter és Jakabfi Zsanett az év játékosai

2020. december. 17., 09:40   |    

Gulácsi Péter és Jakabfi Zsanett az év játékosai

 A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden évben eldöntik, kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 57 sportág szövetsége, köztük az MLSZ is válaszolt az MTI megkeresésére.

A nagypályás labdarúgásban Gulácsi Péter, az RB Lepizig magyar válogatott kapusa végzett az élen. Gulácsi fontos szerepet vállalt a válogatott sikeres őszi szereplésében, klubjával, az RB Leipziggel pedig BL-elődöntőt játszott, bronzérmet szerzett a bajnokságban, majd ősszel ismét nagyszerűen szerepelt a Bajnokok Ligájában, ahol továbbjutott csoportjából az egyenes kieséses szakaszba. Gulácsi Péter harmadik alkalommal végzett az élen.

Jakabfi Zsanett továbbra is Európa egyik legerősebb klubcsapatában, a Wolfsburgban futballozik, amely idén is Bajnokok Ligája-döntőt játszott, és veretlenül nyerte meg a Bundesliga küzdelemsorozatát. A magyar válogatott támadója kilencedik alkalommal nyerte el ezt az elismerést.

A futsal szakágban is egy kapus lett a legjobb idén: Alasztics Marcell a kupagyőztes Haladás és a magyar válogatott játékosként is kiemelkedő teljesítmény nyújtott 2020-ban. A nőknél Kota Gabriella, az Astra HFC futsalosa lett a legjobb játékos. Mindketten első alkalommal szerezték meg ezt az elismerést.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS