Grassroots-hét: A labdarúgás mindenkié

2022. szeptember. 29., 17:52   |

Grassroots-hét: A labdarúgás mindenkié

Az Európai Labdarúgó Szövetség 2022. szeptember 23. és 30. között - kapcsolódva az Európa Bizottság által szervezett Európai Sporthéthez (#BeActive) - idén is megrendezi az UEFA Grassroots Week elnevezésű programját, melynek célja, hogy a futball minden formáját népszerűsítse, és megvalósulhasson „A labdarúgás mindenkié” elve.

Őszi Grassroots-programok

• Indul a McDonald’s Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program idei versenysorozata. https://fairplaycup.mlsz.hu/ A nevezési határidő: október 15.

• Elstartolt a 3. UEFA Playmakers program, amely egy innovatív foglalkozási forma, melyet a Disney-vel közösen azért hoztunk létre, hogy mozgásra inspirálja az 5-8 éves lányokat. https://playmakers.mlsz.hu/

• Rajtol az OTP Bank Bozsik-program – Intézményi Labdarúgó Utánpótlás-nevelési Program, melynek elsődleges célja a gyermeklabdarúgás népszerűsítése. https://bozsikprogram.mlsz.hu/
A nevezési határidő itt is október 15.

A nem professzionális labdarúgó tevékenységeket magában foglaló grassroots futball különösen hangsúlyos a gyermekek esetében, hiszen olyan fontos készségekre tanítja őket, mint a csapatmunka, tisztelet és kitartás.

Idén az UEFA jóvoltából más tagszövetségekhez hasonlóan az MLSZ is 4-es méretű Adidas-labdákat és jelzőmezeket kapott a nemzetközi Grassroots-hét alkalmából. Az MLSZ célul tűzte ki, hogy a Grassroots-filozófiával egyezően, a Szociális Program keretében az UEFA nyújtotta sporteszközök az arra leginkább rászorulókhoz jussanak el, biztosítva ezzel a gyermekek számára a játék örömét.

A megyei és a budapesti Igazgatóságokkal munkájának köszönhetően a labdák gyorsan eljutottak a megfelelő helyekre. Ennek köszönhetően gyermekotthonok lakóinak, alapítványoknak, valamint óvodai és iskolai intézmények gyermekeinek szereztek nagy örömöt az eszközcsomagok.

A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságra készített replikalabdák így többek között kistelepülések gyermekei részére biztosítják a labdarúgás élményét, és hozzák közelebb számukra a közelgő világeseményt. Az MLSZ számára fontos, hogy a lehető legtöbb gyermekkel megszerettesse a labdarúgást, és minél több helyen és minél többet pattogjon a labda.