Gera Zoltán távozik a szövetségtől

2024. február. 26., 17:50   |

Gera Zoltán távozik a szövetségtől

A korábbi 97-szeres válogatott labdarúgó átadja az U21-es válogatott irányítását, és a Merkantil Bank Ligában szereplő Vasas vezetőedzője lesz.

Gera Zoltán 2019 nyarán kezdte meg a munkát az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként, ő irányította a csapatot a 2021-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságon, majd a következő két korosztályos Eb selejtezőjét is vele kezdte meg az együttes.

Gera Zoltán a szövetségnél eltöltött négy és fél év alatt végig szorosan együtt dolgozott Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, több alkalommal erősítette az A-válogatott stábját is.

Irányítása alatt az U21-es válogatottból tíznél is több játékos került fel Marco Rossi együttesébe, többen közülük már nagyon fiatalon alapemberré váltak a felnőtt csapatban.

– Nagyon hálás vagyok, hogy közel öt éven keresztül a szövetségnél dolgozhattam, és pályakezdő edzőként rám bízták az U21-es csapat irányítását – mondta az mlsz.hu-nak a távozó szakember. – Kettős feladatom volt a válogatott mellett, a játékosok egyéni fejlesztése mellett az eredményesség javítása is szempont volt. Rengeteget tanultam a szövetségnél eltöltött időszak során, és remélem, én is hozzá tudtam járulni a válogatottban megforduló labdarúgók fejlődéséhez. Az elmúlt időszakban több megkeresést is kaptam, és most azért döntöttem a váltás mellett, mert szeretnék klubcsapatnál, napi gyakorlati munkát végezni, melyhez ez a lehetőség, a Vasas kerete ideális számomra.

Gera Zoltán mellett segítője, Csizmadia Csaba is a Vasashoz igazolt. Az U21-es válogatott új szakvezetőjét a későbbiekben jelenti be a szövetség, Gera Zoltán pótlásáról a közeljövőben gondoskodik a sportigazgatóság. A válogatott márciusban két mérkőzésen lép pályára: előbb felkészülési mérkőzésen fogadja a moldávokat, majd Kazahsztánban játszik Európa-bajnoki selejtezőt.