Futsal: Sergio Mullor szövetségi kapitány további négy évre bizalmat kapott

2024. június. 12., 19:54   |    

Futsal: Sergio Mullor szövetségi kapitány további négy évre bizalmat kapott

A szövetség négy évvel meghosszabbította a tavaly áprilisban kinevezett futsal szövetségi kapitány, Sergio Mullor Cabrera szerződését.

A spanyol szakember korábban évekig dolgozott az MVFC Berettyóújfalu vezetőedzőjeként, csapatával magyar bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet is szerzett.

Sergio Mullor egy éve dolgozik a futsalválogatott élén, s az eddigi eredmények bizakodásra adnak okot. Ez idő alatt a kapitány felépített egy új válogatottat, amelybe több fiatal, tehetséges futsalost tett a csapat részévé: az év elején Kuvaitba utazó keretnek alig több mint 22 év volt az átlagéletkora. A fiatal játékosok beépítése a válogatottakba stratégiai fontosságú a szövetség szakágaiban, így Sergio Mullor gondolkodásmódja egyezik az MLSZ hosszú távú céljaival.

– Mindenekelőtt szeretném megköszönni az MLSZ-nek a belém vetett bizalmat és a futsal szakág jövője iránti elkötelezettséget. Büszkeség és megtiszteltetés, hogy hosszú távra szóló bizalmat szavaznak nekem. A futsal fellendülőben van Magyarországon, és ez megerősít bennünket abban, hogy szembe tudjunk nézni a kihívásokkal. Soha nem ígérek eredményeket, de biztos vagyok benne, hogy kemény munkával és a futsalban dolgozók, a klubok, az edzők, a játékvezetők és az MLSZ bizalmával és összefogásával komoly eredményeket érhetünk el – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

- Azért került egy éve a férfi futsal válogatott élére Sergio Mullor Cabrera, mert egyrészt remek szakember, aki a sportág modern követelményeinek megfelelő tudással rendelkezik, másrészt ismerte a magyar futsalt, tudta, hogy milyen feltételek és kihívások várnak rá. Azt kértük tőle, hogy a 2024 végén induló Eb-selejtezőkre rakjon össze egy fiatal, versenyképes csapatot, amivel reális esélyünk lehet az Eb-döntőbe jutásra. Mind szakmailag, mind emberileg elégedettek vagyunk a munkájával, ezért már egy évvel a szerződése lejárta előtt hosszabbítottunk vele, hogy nyugodtan tudja folytatni az építkezést – mondta dr. Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS