Fókuszban a sikeres magyar sportdiplomácia

2023. május. 12., 18:16   |    

Fókuszban a sikeres magyar sportdiplomácia

Pénteken tartotta első sportdiplomáciai konferenciáját a Sportért Felelős Államtitkárság. A nagyszabású rendezvényen Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke a labdarúgás nemzetközi kapcsolatairól, és a hazai rendezések sikereiről tartott beszámolót.

A rendezvényt dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár nyitotta meg, aki elmondta, hogy új alapokra kívánják helyezni a magyar sportdiplomáciát, ezért egységes irányelveket alakítanak ki, amelynek fontos része a sportdiplomáciai szereplők közötti folyamatos információcsere.

A sportszervezetek vezetői közül többek között a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke Gyulay Zsolt és Jon Ridgeon, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség vezérigazgatója is beszédet tartott az alig 100 nap múlva kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság kapcsán, majd az MLSZ beszámolója következett.

Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke a sportdiplomácia labdarúgásban betöltött szereperéről beszélt a jelenlévőknek. – A Magyar Labdarúgó Szövetség 2011 óta jelentős hangsúlyt fektet a sportdiplomáciai kapcsolatok erősítésére. A jelenlegi, 2025-ig tartó stratégiánkban célul tűztük ki a már megszerzett sportdiplomáciai pozíciók megtartását, valamint a korábbinál még nagyobb presztízsű labdarúgó-események rendezését. Ezen kívül a jövőben szélesíteni kívánjuk az Európán kívüli nemzetközi kapcsolatokat is – fogalmazott a sportvezető.

Szintén beszélt arról, hogy az MLSZ a nemzetközi szabályozás kérdései kapcsán aktívan fogalmazza meg álláspontját. – Nem kérdés, hogy rasszizmusnak nincs helye az élet semmilyen területén, így a sportban sem, de az arányos és igazságos szankciók meghozatalakor szeretnénk, ha figyelembe vennék a szabályalkotók, hogy egy személy vagy egy egész stadion, hogy egy alkalommal, vagy folyamatosan valósult meg a fegyelmi büntetést kiváltó cselekedet – szögezte le az alelnök, aki beszámolt arról az eredményről is, hogy magyar közreműködésnek köszönhető, hogy az UEFA sorozataiban a zárt kapus rendezvényeken nagy számban vehetnek részt gyermekek.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS