FIFA Forward: új pályák Magyarországon

2018. október. 01., 13:21   |    

FIFA Forward: új pályák Magyarországon

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség 400.000 dolláros támogatásával, tíz százalék önrész biztosítása mellett, az MLSZ két év alatt negyven kispályát épített Magyarországon.

A teljes program részeként az ország minden területén, sok esetben hátrányos helyzetű térségekben, jelentek meg tömegsport-létesítmények. Az első kapavágásokra 2017 júliusában került sor, az utolsó elkészülő pályát pedig 2018 év végéig adják át a sportolók számára.

A program kiválóan illeszkedik a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjába, hiszen az elmúlt öt évben a magyar szövetség – elsősorban kormányzati finanszírozásnak köszönhetően – több mint ezer futballpályát épített vagy újított fel. Ezek zömében, a földeákihoz hasonlóan, nem a professzionális futball, hanem az amatőr, a gyermekfoci és a grassroots fellendülését szolgálják hazánkban.

Van olyan család a településen, ahol már a nagypapa, most az édesapa és a legifjabb családtag is részt vesz a település sportéletében – meséli Tóth Imre, földeáki alpolgármester, a helyi Návay Lajos Általános Iskola igazgatója. – Számomra a FIFA és az MLSZ által támogatott pálya átadásának legfontosabb üzenete, hogy a sportolási lehetőség a közösségteremtés által jövőképet vetít az itt élő mintegy háromezer ember elé.

Mindezt annak kapcsán jelenti ki a városvezető, hogy nemrégiben, szeptember 12-én ünnepélyes keretek között átadták az iskolai műfüves focipályát. Az egyhónapos építkezés után elkészült kispálya, amelyet a helyi 9-14 éves gyermekek nagy örömmel vettek birtokba, az egyike azon létesítményeknek, amelyek a FIFA Forward program keretén belül valósultak meg.

A program magyarországi előrehaladásáról a FIFA internetes oldala is beszámol:
https://www.fifa.com/development/news/y=2018/m=10/news=fifa-forward-building-pitches-across-hungary.html

Ezzel a negyven pályával egyébként nem ért véget a FIFA Forward program magyarországi megvalósítása, mert a következő esztendőre ismét 20 pálya építése van előirányozva a támogatási összegből. A helyszínekre a megyei igazgatóságokon keresztül pályázhatnak a települések.


Címkék:

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS