Felcsúton szerepelnek az izraeli válogatottak

2023. október. 31., 17:17   |    

Felcsúton szerepelnek az izraeli válogatottak
Fotó: FIFA

A kialakult helyzet miatt az izraeli válogatottak jelenleg nem tudják hazai környezetben lejátszani mérkőzéseiket. Az UEFA és az izraeli szövetség kérésének eleget téve, a sportág érdekeit figyelembe véve, Magyarország semleges helyszínt biztosít Izrael soron következő találkozói számára. Az izraeli férfi A-válogatott a Pancho Arénában fogadja Svájcot és Romániát november közepén, a női válogatott pedig Nemzetek Ligája-mérkőzést játszik Felcsúton.

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2020 óta összesen 32 klub- és válogatott mérkőzés esetében biztosított semleges helyszínként, harmadik országként lehetőséget arra, hogy a rendező fél megfelelő körülmények között, biztonságban bonyolíthassa le esedékes tétmérkőzéseit. Ezek között a találkozók között voltak Bajnokok Ligája-mérkőzések, például a Manchester City, a Liverpool vagy éppen az RB Leipzig részvételével éppúgy, mint a fehérorosz és a katari válogatott összecsapásai, de ukrán-lengyel futsaltalálkozót is rendeztek hazánkban.

A jelenlegi helyzetben az MLSZ számára nem volt kérdés, hogy az UEFA és az izraeli szövetség – illetve áttételesen az aktuális ellenfeleik – segítségére siet, és kérésükre felajánlja semleges helyszínként a magyarországi sportlétesítményeket, ezzel járulva hozzá, hogy a válogatott összecsapásokat meg tudják rendezni az előzetesen kijelölt versenyidőszakban (november második felében).

A mérkőzések rendezője minden esetben az Izraeli Labdarúgó-szövetség (IFA), mivel a találkozókon nézők is részt vehetnek, a jegyek értékesítését is az IFA intézi, ugyanakkor az MLSZ a mérkőzések zavartalan előkészítéséhez és lebonyolításához minden szakmai segítséget megad. Az UEFA-val egyeztetve született a döntés a helyszínekről: a férfi válogatott két találkozóját, valamint a női válogatott egy Nemzetek Ligája-mérkőzését a felcsúti Pancho Arénában rendezi meg az izraeli fél.

Az UEFA hivatalos oldalán megjelent tájékoztatás

Az izraeli válogatott mérkőzései:

Férfi Eb-selejtezők
Izrael-Svájc, november 15., Pancho Aréna, Felcsút
Izrael-Románia, november 18., Pancho Aréna, Felcsút

Női Nemzetek Ligája
Izrael-Észtország, december 5., Pancho Aréna, Felcsút


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS