Fan Zone: A Hősök terén is szurkolhat majd az Eb alatt

2019. február. 09., 08:26   |    

Fan Zone: A Hősök terén is szurkolhat majd az Eb alatt

A Hősök terén és a mellette húzódó Olof Palme sétányon óriás kivetítőkön is követhetik az ünnepi Európa-bajnokság mérkőzéseit a szurkolók. A Szurkolói Zóna érdekes programokat kínál a 2020-as torna idején. A magyar helyszín nagykövete, Gera Zoltán és a magyar csapat 2016-ban a szurkolókkal szintén a téren ünnepelte a válogatott szereplését a franciaországi tornán.

A 60. évfordulóját ünneplő Európa-bajnokságot rendhagyó módon tizenkét ország rendezi meg 2020-ban, négy találkozónak pedig Budapest adhat otthont.

Amíg a pályákon zajlanak majd a mérkőzések, addig azok a szurkolók, akik nem jutottak be a Puskás Ferenc Stadionba, a Hősök terén felállított Fan Zone-ban (azaz szurkolói faluban) élvezhetik a futballünnep hangulatát – jelentette be Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

A Fan Zone két részből áll majd: A Futballfalu (Football Village) az Olof Palme sétányon kap helyet; a Óriáskivetítős Terület (Public Screening Area) pedig a Hősök terét foglalja majd el. Utóbbin a szurkolók több kivetítőn követhetik az Európa-bajnokság mérkőzéseit, de szurkolói aktivitások, sportos és különböző közösségi programok is szórakoztatják majd a látogatókat, akik remélhetőleg megtöltik a Szurkolói Zónát. A helyszín mintegy 40 000 résztvevő befogadására lesz alkalmas.

A Futballfalu szintén színes programokkal, sportolással, vásársorral várja majd az érdeklődőket az Eb ideje alatt egésznapos nyitva tartással.

A Szurkolói Zónában (Fan Zone) koncerteket is hallgathatnak a szurkolók, lesz csókkamera, tánckamera, minifoci, Teqball, csocsó, lábtenisz és a Nap Legkreatívabb Szurkolóit is díjazni fogják.

Tervben van még egy VIP-zóna kialakítása is a közelben, ami az UEFA-család, a kiemelt partnerek és meghívottak számára biztosít majd magas színvonalú szórakozást.

Ötszáz nappal a valaha volt legnagyobb Európa-bajnokság kezdete előtt, január 29-én jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy az egyedi kontinenstorna budapesti helyszínének nagykövete a 97-szeres válogatott Gera Zoltán lett. 

A 2016-as Európa-bajnokságról hazatérve – még játékosként – Gera is a Hősök terén ünnepelt a szurkolókkal. 

500 nappal az Eb előtt: Gera Zoltán a budapesti nagykövet

500 nappal az Eb előtt: Gera Zoltán a budapesti nagykövet

A Magyar Labdarúgó Szövetség kedden bemutatta a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti helyszínének nagykövetét, a 97-szeres válogatott Gera Zoltánt.

Tovább


Címkék:

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • MOL
  • Förch
  • Jet Sol