EURO2020: Újabb jegyigénylési szakasz indul, egymillió jegy talál gazdára

2019. november. 30., 11:20   |    

EURO2020: Újabb jegyigénylési szakasz indul, egymillió jegy talál gazdára

A 20 kvalifikált válogatott szurkolói közép-európai idő szerint 2019. december 4. 14.00 órától igényelhetnek jegyeket az EURO2020.com oldalon.

A szurkolóknak december 18. 14.00 óráig van lehetőségük jegyeket igényelni a tornára, amely az UEFA Európa-bajnokságok 60. évfordulóját ünnepli. A torna döntőjét a futball leghíresebb pályáján, a londoni Wembley Stadionban rendezik.

Az Európa-bajnokság play-off köréből kvalifikáló négy válogatott szurkolói röviddel a play-off kör befejezte után igényelhetnek jegyeket. A play-offot 2020. március 26. és 31. között rendezik. Ez a magyar válogatott szurkolóit is érinti, hiszen amennyiben válogatottunk megnyeri két márciusi mérkőzését (26-án Bulgária ellen idegenben, majd továbbjutás esetén március 31-én az Izland-Románia párharc győztese ellen Budapesten), a magyar közönség is ebben az értékesítési körben lesz érdekelt.

A most következő jegyigénylési szakasz a roppant sikeres, nyári nyilvános jegyigénylési szakaszt követi, amelyben 2019. június 12. és július 12. között 19,3 millió igénylést regisztráltak az akkor elérhető másfél millió jegyre.A jegyeknek több mint a fele a legolcsóbb árkategóriába tartozik: a csoportmérkőzések jegyárai Baku, Budapest és Bukarest esetében 30, míg a többi rendező város esetében 50 euróról indulnak.

Az UEFA EURO 2020 minden idők legnagyobb UEFA Európa-bajnoksága, amelyre összesen hárommillió jegyet értékesítenek, melynek ennek pedig a 82 százalékát közvetlenül a szurkolók kapják meg.

Követem a csapatomat-jegyek

A szurkolók a csoportmérkőzésekre szóló jegyek mellett „Követem a csapatomat” jegyet is igényelhetnek – ezek olyan feltételes jegyek, amelyek lehetővé teszik a szurkolóknak, hogy ott legyenek válogatottjuk egy egyenes kieséses szakaszban játszott összes mérkőzésén, függetlenül a annak helyszínétől. Amennyiben a válogatott kiesik a mérkőzés előtt, a szurkolók visszakapják a jegy árát.

Minden olyan mérkőzés esetében, ahol a kereslet meghaladja a kínálatot, a jegyeket a futballszövetségek által meghatározott eljárásnak megfelelően osztják szét. A jegyigénylés eredményéről 2020. január végéig minden szurkoló értesítést kap.

Fans First jegystratégia

A 2019 májusában elindított Fans First jegystratégia keretén belül a tornára kijutott válogatottak szurkolói a londoni Wembley Stadionban rendezett elődöntőkre és döntőre is igényelhetnek jegyeket, amelyeknek ára 85 és 95 euró. A Fans First jegyek feltételhez kötött jegyek, azaz, ha a szurkoló válogatottja kiesik az elődöntő vagy a döntő előtt, a szurkoló visszakapja a jegy árát.

Azok a szurkolók, akik nem felelnek meg a nemzeti szövetségük feltételeinek, vagy egyszerűen csak nem követik egyik csapatot sem, egy sorsolás keretében szintén igényelhetnek jegyet az EURO2020.com/tickets oldalon, közép-európai idő szerint 2019. december 4. 14.00 órától.

A „Fans First”-program fenntartása érdekében, a most sikertelenül jegyet igénylő szurkolóknak később is lehet még esélyük jegyet vásárolni (sikertelen fizetések vagy visszatérítések esetén) – a vásárlás lehetősége attól függ, hogy ki hányadik helyen végzett a sorsolási rangsorban.

Az akadálymentesített helyeket igénylő szurkolóknak a mozgáskorlátozott jegyeket, valamint a kerekesszékes jegyeket a legolcsóbb, 3-as kategóriájú jegyárakkal megegyező áron értékesítik, függetlenül az ülőhely elhelyezkedésétől.

Az UEFA EURO 2020 hivatalos vendéglátói csomagjairól az EURO2020.com/hospitality oldalon olvashat.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS