EURO 2020: az UEFA delegációját fogadta a Puskás Aréna

2019. július. 12., 16:13   |    

EURO 2020: az UEFA delegációját fogadta a Puskás Aréna

Az elmúlt napokban bejárást tartottak a 2020-as Európa-bajnokság budapesti helyszínén az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) munkatársai. Látogatásuk befejeztével elégedetten távoztak a magyar fővárosból az Európa-bajnokság szervezésén dolgozó szakemberek.

A mintegy 40 szakemberből álló küldöttség ezekben a hónapokban minden stadionban munkalátogatást tesz, amely jövőre Eb-mérkőzésnek ad otthont. Mint ismert, a Puskás Arénában 2020 júniusában három Eb-csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek.

A munkalátogatáson az UEFA, az MLSZ, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK), a Nemzeti Sportközpontok (NSK) és az ORFK részéről valamennyi olyan szakterület képviselte magát, amelyek szerepet játsztszanak az Európa-bajnoki mérkőzések sikeres megszervezésében és lebonyolításában. Az UEFA munkatársai és a magyar szakemberek megvitatták a stadionon belüli közlekedési útvonalak kialakítását, a raktározási lehetőségeket, a média- és VIP-kiszolgálás részleteit, biztonsági kérdéseket valamint az építkezés még hátralévő fontosabb határidejeit. A külföldi kollégák most először találkoztak az üzemeltető NSK munkatársaival. Az MLSZ részéről Szabó Vilmos, a 2020-as Eb magyarországi projektvezetője vezette a küldöttséget.

A Puskás Aréna mellett az új Illovszky Rudolf Stadiont is meglátogatták a szakemberek, mivel edzőpályaként a pár napja átadott stadion is része lesz az Euro2020 projektnek.

A következő helyszínbejárást november második felében tartja az UEFA, amely az Európa-bajnoki mérkőzések lebonyolításához 2020. április 1-jén részlegesen, május 15-én pedig teljesen birtokba veszi a Puskás Arénát.

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS