Esély, fesztiválhangulatban

2018. június. 04., 09:22   |    

Esély, fesztiválhangulatban

Az MLSZ Grassroots Igazgatósága és partnerszervezete, az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezésében hetedik alkalommal rendezték meg az Esély Fesztivált, melyen hat terület (a tanulásban akadályozottak, a középsúlyos értelmi fogyatékosok, a látássérültek, a hallássérültek, az állami gondoskodásban élők és a hajléktalanok) 4-4 csapattal képviseltette magát. A Vasas Pasaréti Sportcentrumában 24 csapat 250 játékosa, férfiak és nők, lányok és fiúk, fiatalok és idősek léptek pályára.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Jády György, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség sportigazgatója, Szekeres Pál, miniszteri biztos  Répás Béla, a Grassroots, Fair play és Kisebbségi Bizottság tagjának köszöntője és Nyilasi Tibor az MLSZ elnökségi tagjának megnyitója után a labdáé és természetesen a csapatoké volt a főszerep.

A program  jó hangulatú, nagy csatákat, élvezetes mérkőzéseket és sportszerű játékot hozott. A rendezvény jellegéből adódóan az eredmények kisebb súllyal estek a latba, hiszen a lényeg a felszabadult örömjáték, a futball szeretete volt. Ennek megfelelően Pasaréten a VII. Esély Fesztiválon valódi fesztiválhangulat volt.

A torna miliőjét, annak lényegét talán Nyilasi Tibor foglalta össze legtalálóbban: „Engem mindig megerősít ez a fesztivál,  a résztvevők olyan hangulatot teremtenek, amely inspiráló. Mindenkinek el kellene jönni, hogy lássa, mit jelent közösségben lenni, milyen a futball varázsa.”

Csak a rend kedvéért érdemes megemlíteni, hogy az értelmi fogyatékkal élők között a sorrend: Homok, Kömlőd, Csalogány (Budapest), Fogócska (Érd) lett végeredmény. A speciális szakiskolák versengésében (a tanulásban akadályozottak) Győr I. csapata megelőzte a Tatabányát, a Győr II. csapatát és Gomba együttesét. A gyermekotthonokban élőknél a sorrend: Somogyvár, Mónosbél, Miskolc és Sárbogárd. A hajléktalanok  csoportjában a sorrend a következő volt: Komádi nyert, Kiskunhalas, az Oltalom fiú és az Oltalom leány csapata előtt. A hallássérülteknél az U21 Budapest nyert, megelőzve a Kehidát, az SSC Budapest és Salgótarján gárdáját. A látássérülteknél a LÁSS II csapata legyőzte a LÁSS I együttesét megelőzve. 

Az eredményhirdetésen valamennyi csapat az érmek és serlegek mellett Grassroots-labdákat is kapott ajándékba.

Szombaton ismét bebizonyosodott, hogy az Esély Fesztivál nagyon jó lehetőség a különböző szociális helyzetben élő sorstársak bemutatkozására, és a speciális labdarúgásuk szélesebb kör számára történő megismertetésére. Abban valamennyi résztvevő egyetértett, hogy mindenki, aki részt vett az eseményen egyértelműen győztes, és az eseménynek folytatása következik.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS