Erősödő együttműködés Közép-Európában

2020. január. 29., 17:58   |    

Erősödő együttműködés Közép-Európában
Fotó: SFZ

Szerdán Pozsonyban találkoztak a régió társult labdarúgó szövetségeinek vezetői, hogy az együttes fellépést szorgalmazzák a legfontosabb közép-európai kérdésekben.

Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett az osztrák, a liechtensteini és a svájci szövetség, továbbá a német DFB vezérkara, elnöke, alelnöke és főtitkára kapott meghívást az éves nemzetközi egyeztetésre, amelynek célja a stratégia tervezés és gondolkodás a labdarúgásban, s amelyet idén Szlovákia fővárosában rendeztek.

Az MLSZ-t ezúttal is dr. Csányi Sándor elnök, Berzi Sándor alelnök és dr. Vági Márton főtitkár képviselte. A tanácsokozáson bemutatkozott a házigazda szövetség új főtitkára, Peter Palencik. Szóba került a közelgő Európa-bajnokság, amelynek Németország (München) és Magyarország (Budapest) is házigazdája lesz. Fontos változás, hogy a jövőben a német és a svájci szövetség is teljes jogú tagként vesz részt az éves egyeztetéseken – korábban e két tagszövetség megfigyelőként volt jelen.


Az MLSZ elnöke UEFA és FIFA alelnökként is szólt a vendégekhez, és kikérte a szövetségek véleményét szakmai kérdésekben, melyek hatással lehetnek az európai futball jövőjére. 


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS