Elindult az amatőr sportvezetők képzése

2018. február. 13., 13:38   |    

Elindult az amatőr sportvezetők képzése

A Magyar Labdarúgó Szövetség elindította az amatőr sportvezetők képzését. Az első tanfolyamot 2017 novemberében Heves megyében hirdették meg, ahol 21 hallgató vizsgázott le.

Az edzőknek (Grassroots C, Amatőr C) és játékvezetőknek minden évben rendeznek képzéseket megyei szinten, 2017 év végén a Magyar Labdarúgó Szövetség elindította az amatőr sportvezetők képzését is, melynek célja az amatőr szférában dolgozó vezetők tudásanyagának a bővítése.

A 24 órás tanfolyam három és fél napos, a kurzuson a hallgatók gyakorlati példákon keresztül ismerkedhetnek meg a verseny, fegyelmi, nyilvántartási, valamint igazolási és átigazolási szabályzatokkal. Az amatőr szférában nagyon sok beruházás valósult meg az elmúlt években TAO forrásból, ezért fontos az infrastruktúra-szabályzat és a TAO-pályázati rendszer ismerete is.

Ezen kívül a grassroots területeivel, az amatőr klubok felépítésével, az MLSZ stratégiával, a Magyar Labdarúgó Szövetség valamint a FIFA, UEFA bemutatásával, a játékvezetői szabályismeretekkel, valamint a női futballal és az edzőképzéssel is találkozhatnak a hallgatók.

Január végén Komárom-Esztergom megyében is elindult a tanfolyam, hasonlóan Heves megyéhez itt is nagy volt az érdeklődés, 25 fővel indult útjára a kurzus. Az első két napon előadást tartott többek között tartott Dr. Gudra Tamás, az MLSZ gazdasági igazgatója, Csiki Károly, a Versenybizottság tagja, Khéner László Komárom-Esztergom megyei igazgató és Vojtekovszki Csaba, az OTP Bank Bozsik-program intézményi részének vezetője. A tanfolyam legfőbb célja, hogy minél több megyei sportvezető többlettudáshoz jusson, amit majd a mindennapokban hasznosíthat. A jövőben minden megyében indítanak képzést az amatőr sportvezetőknek, a célok között szerepel, hogy a 2019/2020-as bajnoki szezontól minden megyei I. osztályú klubnak alkalmaznia kell amatőr sportvezetői végzettségű szakembert.

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS