Elhunyt Szepessy László

2022. január. 15., 18:55   |

Elhunyt Szepessy László

Hosszan tartó betegség után 72 éves korában elhunyt Szepessy László, korábbi kétszeres magyar bajnok labdarúgó, aki a 2010-es évek elején a Magyar Labdarúgó Szövetségnél is dolgozott szövetségi edzőként.

Szepessy László 1949. szeptember 21-én született, labdarúgó-pályafutását a BEAC-nál kezdte, majd a Budapest Honvédnál futballozott 1968-ban, az NB I-ben a VM Egyetértés színeiben mutatkozott be. Aktív évei alatt több klubban is megfordult, legnagyobb sikereit a nyolcvanas évek elején érte el, amikor előbb a Ferencváros, majd a Rába ETO színeiben is bajnoki címet szerzett, és két bajnoki ezüst is került éremgyűjteményébe. Pályafutása során Belgiumban és Ausztriában is légióskodott. A nyolcvanas évek végén visszavonult, majd edzőként kezdett dolgozni: pályaedzőként a Ferencváros és az ETO is alkalmazta, vezetőedzőként a DVTK, a Tatabánya és a Dunaújváros csapatait irányította. 2011-től három évig a Magyar Labdarúgó Szövetségnél dolgozott szövetségi edzőként: irányította az U19-es, az U16-os és az U15-ös válogatottakat is. Utolsó vezetőedzői megbízatása során, a 2018-2019-es idényben a Gyirmót FC Győr vezetőedzőjeként dolgozott.

Címkék: