A Groupama Arénában búcsúztatták Szűcs Lajost

2020. augusztus. 06., 10:50   |    

A Groupama Arénában búcsúztatták Szűcs Lajost

Szerdán a Groupama Arénában búcsúztatták a 76 esztendős korában elhunyt olimpiai bajnok labdarúgót, a Fradi legendás fedezetét, a 37-szeres válogatott Szűcs Lajost.

A búcsúztatáson Szűcs Lajostól Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke és Orosz Pál, az FTC Zrt. igazgatója emlékezett meg.

Búcsút vett az egykori kiválóságtól több legendás ferencvárosi futballista, így Rákosi Gyula, Nyilasi Tibor, Bálint László, a fiatalabb generációból közül Pintér Attila, Keller József, ifjabb Albert Flórián, Vincze Ottó, Dragóner Attila, Szeiler József, és természetesen más klubok egykori kiválóságai is megjelentek, így Raduly József, a legidősebb válogatott futballista, illetve Szurgent Lajos, Noskó Ernő vagy Dunai II Antal.

Az MLSZ képviseletében búcsúzó Berzi Sándor a korabeli újságcikkekből idézve elevenítette fel a nagyszerű labdarúgó pályafutásának legfontosabb pillanatait, és kiemelte: a kétszer az év labdarúgójának választott Szűcs Lajosnak óriási érdemei voltak abban, hogy a válogatott a négy közé jutott az 1972-es Eb-n.

Szűcs Lajost az Ferencváros, a MOB és az MLSZ is saját halottjának tekinti.

Szűcs Lajost csütörtökön, szűk családi körben, a gödöllői máriabesnyői bazilika temetőjében búcsúztatták el.

Elhunyt Szűcs Lajos

Elhunyt Szűcs Lajos

Hetvenhat esztendős korában elhunyt Szűcs Lajos, az 1968-as, mexikóvárosi olimpián aranyérmes csapat tagja, 37-szeres magyar válogatott labdarúgó.

Tovább


Címkék:

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS