Él a remény a nézők előtt rendezett Szuperkupa-döntőre

2020. augusztus. 19., 18:29   |    

Él a remény a nézők előtt rendezett Szuperkupa-döntőre

Az UEFA a mai napon videokonferencia keretében egyeztetett az 55 tagszövetség főtitkáraival a nemzetközi labdarúgó-mérkőzések komplex szabályozásának kialakításáról, valamint a szurkolók esetleges visszatéréséről a futballstadionokba.

Az európai szövetség az egészségügyi hatóságokkal és a kormányokkal is folyamatosan egyeztetve igyekszik kialakítani egy összetett szabályozási rendszert, amely a koronavírus-járvány alatt lehetővé teszi a nemzetközi mérkőzések lebonyolítását, valamint vizsgálja a futballstadionok megnyitásának lehetőségét a szurkolók előtt.

Nemzetközi folyosók, semleges helyszín

Az egyes országok egymástól eltérő karanténszabályai jelentősen megnehezíthetik a játékosok országok közti utazását, így a válogatottakban és klubcsapataikban való szereplését. A mai megbeszélésen több lehetőség is szóba került a nehézségek áthidalására, így nemzetközi folyosók létrehozása, illetve a mérkőzések semleges helyszínen történő lejátszása is megoldás lehet ilyen esetekben.

Az UEFA és tagszövetségei egységes, a futballra szabott nemzetközi szabályozáson dolgoznak annak érdekében, hogy a nemzetközi mérkőzéseket egyáltalán le lehessen bonyolítani, biztosítható legyen a játékosok utazása a különböző válogatottakba és klubcsapatokba. A következő időszak sok bizonytalanságot hordoz, számtalan járványügyi és szabályozási nehézség is korlátozza az európai szövetségek mozgásterét.

Az UEFA és a nemzeti szövetségek egyetértenek abban, hogy a stadionok megnyitását csakis szigorú higiéniai előírások betartása mellett, fokozatosan lehet elkezdeni. Az európai szövetség álláspontja szerint a szeptemberi válogatott mérkőzéseket még túl korai lenne szurkolók előtt megrendezni, de tesztmérkőzéseken már vizsgálni lehetne a nézők visszaengedésének hatásait.

Számunkra jó hír lehet, hogy az UEFA javaslata szerint a tavaszi időszakban Budapestre került Szuperkupa-döntő lehet az első olyan tesztmérkőzés, amelyet korlátozott számban szurkolók is megtekinthetnének a helyszínen. A magyar szövetség a mérkőzés megpályázástól kezdődően bízik abban, hogy Európa két kupagyőztesének összecsapását a magyar nézők előtt rendezhetik meg, ebben a kérdésben az UEFA végrehajtó bizottsága hoz végleges döntést a következő napokban.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS