Együttműködési megállapodást írt alá az MLSZ és a Debreceni Egyetem

2023. június. 20., 22:28   |    

Együttműködési megállapodást írt alá az MLSZ és a Debreceni Egyetem

B. Bába Éva, Dénes Tamás és Sándor Mihály A magyar labdarúgás története című könyvsorozat után az egyetemes futball történetét is megírta, a budapesti sajtóbemutató alkalmat adott az MLSZ és a Debreceni Egyetem közötti együttműködési megállapodás aláírására.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) és a Debreceni Egyetem (DE) közös keddi sajtóeseményén bemutatták A világ labdarúgásának története című könyvsorozatot, egyúttal aláírták a futballszövetség és az egyetem együttműködési megállapodását, amely kiterjed az egyetemi képzésekre, a sportszakmai felmérésekre, tudományos kutatásokra és tematikus konferenciák szervezésére.

A Felix Kitchen & Bar étteremben tartott program házigazdája Csányi Sándor, az MLSZ elnöke volt, aki tréfásan megjegyezte, először fordul elő, hogy „egy oldalon ül a B-közép emberével”, hiszen a pódiumon a könyvszerzők között Sándor Mihály sporttörténész, címzetes egyetemi docens, a szurkolói kultúra kutatója, a debreceni ultrák régi tagja is helyet foglalt. A Bács Zoltán egyetemi kancellár szerkesztésében, öt kötetben megjelent könyvsorozat – a lelátói világ említett szakértője mellett – Dénes Tamás Szepesi-díjas sportújságíró, futballtörténész, korábbi Nemzeti Sport-főszerkesztő, valamint B. Bába Éva történész-közgazdász munkája. A 2017 és 2021 között készült, összesen 3800 oldalas mű a szerzőhármas korábban kiadott, A magyar labdarúgás története című könyvsorozatának egyetemes futballtörténetre összpontosító folytatása.

Sok könyv jelent már meg a futball történetéről, de ilyen jellegű, átfogó gyűjtemény külföldön is ritkaságnak számít. Próbálom majd nemzetközi körökben is bevezetni, megismertetni” – mondta Csányi Sándor, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) alelnöke, személyes emlékként felidézve korábbi paraguayi utazását, ahol a Dél-amerikai Futballmúzeumban tett látogatása során úgy érezte, a sportág angliai és európai gyökerei méltatlanul háttérbe szorulnak.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS