Disztl László 60!

2022. július. 04., 21:16   |    

Disztl László 60!

A Magyar Labdarúgó Szövetség 60. születésnapja alkalmából köszöntötte Disztl Lászlót, a Videoton, a Bp. Honvéd és az FC Bruges és a magyar labdarúgó-válogatott egykori kiváló hátvédjét.

Az MLSZ ajándékát Berzi Sándor alelnök adta át az ünnepeltnek. A köszöntésen részt vett Nyilasi Tibor, Gellei Imre egykori szövetségi kapitány, Csiki Károly korábbi sportigazgató, valamint a szövetség szóvivője, Sipos Jenő is. Dunai Antal, olimpiái bajnok szintén méltatta a bajai születésű születésnapost.

A jó hangulatú beszélgetésen a résztvevők felelevenítették Disztl László pályafutásának legemlékezetesebb állomásait, felidézték a közös élményeiket, valamint az együtt vagy éppen egymás ellen elért sikereket is. Szóba került egyebek mellett a Videoton 1985-ös UEFA-kupa döntős menetelése és az 1986-os mexikói világbajnokság, a Honvéddal és a az FC Bruges-zsel elért bajnoki címek és kupagyőzelmek. A történetek kapcsán elhangzott a sporttörténelmi tény is, hogy Disztl László volt az első magyar labdarúgó, aki – a sorozat indulásakor – Bajnokok Ligája mérkőzésen játszhatott. Az ünnepelt meghatódottan köszönte meg az ajándékot, és röviden összefoglalta karrierjét: „Elégedett vagyok a pályafutásommal. Nagyszerű, nagy tudású edzőim voltak mint Verebes József, Kovács Ferenc, Bicskei Bertalan vagy éppen Mezey György. Fantasztikus csapatokban, rendkívüli egyéniségekkel játszhattam itthon és külföldön egyaránt. Szinte mindent elértem, ami reálisan elérhető volt: Magyarországon és Belgiumban is bajnoknak és kupagyőztesnek mondhatom magam.  Pályafutásomon végig kísért a szerencse is” – tette hozzá a rendkívül szerény egykori klasszis, aki manapság a MOL Fehérvár utánpótlásában dolgozik.

"Rengeteget kaptam a futballtól és remélem, valamicskét vissza is tudtam adni" – zárta gondolatait a korábban 28-szoros válogatott labdarúgó, Disztl László, aki a napokban töltötte be 60. életévét.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS