Berkesi Judit: Az év meccse lesz a női BL-döntő!

2019. március. 04., 14:47   |    

Berkesi Judit: Az év meccse lesz a női BL-döntő!

Május 18-án Bajnokok Ligája-döntőt rendeznek Budapesten. Az európai női futball idei csúcsmeccsét Berkesi Judit, az M4 Sport riportere népszerűsíti Magyarországon.

Idén első alkalommal rendezik meg önálló, a férfi BL-döntőtől eltérő helyszínen a női Bajnokok Ligája-finálét, és mint ismert, a történelmi mérkőzés házigazdája Magyarország lesz. A május 18-i döntőt a budapesti Groupama Arénában játsszák le, a résztvevők kilétére április végén derül fény (jelenleg a negyeddöntőknél tart a sorozat, vagyis még nyolc csapat küzd azért, hogy résztvevője legyen a budapesti találkozónak).
A női BL-döntő népszerűsítésében a következő hónapokban főszerepet játszik Berkesi Judit, aki a mérkőzés magyarországi nagyköveteként tesz azért, hogy minél többekhez eljusson az év egyik legfontosabb európai futballmérkőzésének híre. Berkesi Judit maga is labdarúgó volt, nyolc évig futballozott a női NB I-ben és NB II-ben, a László Kórház játékosaként bajnoki bronzérmet és Magyar Kupa-ezüstöt is szerzett. Játékos-pályafutása befejezését követően a televíziós sportújságírás felé fordult, a DigiSport riportere, majd 2015-ben az M4 Sport munkatársa lett. Ma már a csatorna egyik legnépszerűbb arca, egyben ő az első női sportriporter, aki labdarúgó-mérkőzést közvetített magyar televíziós csatornán. Emellett évek óta elkötelezett támogatója a női labdarúgásnak, szerepet vállal a női futball fejlesztésében is. Tagja a Magyar Labdarúgó Szövetség Női Bizottságának, ahol a kommunikációs és média szakterületen vállal aktív szerepet.

– Nagyon megható volt, hogy felkértek az év legfontosabb női mérkőzésének népszerűsítésére. Szinte gyermeki módon reagáltam a megkeresésére, mert legkevésbé sem számítottam rá, hogy egy ilyen fontos szerepben egyáltalán szóba jöhet a nevem, hiszen sok remek szakember dolgozik a női futballban, akik kiérdemelnék ezt a lehetőséget – mondta a felkérésről Berkesi Judit. – Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy nagyköveti minőségben népszerűsíthetem a női focit, és annak is az idei legfontosabb eseményét. Mérföldkő a női labdarúgásban, hogy első alkalommal rendeznek önállóan, a férfi sorozattól elkülönülve BL-döntőt, ezzel önmagában is nagyobb figyelem irányul a női szakágra, s bízom benne, hogy ebből a magyar női futball is profitálni tud.

Berkesi Judit hozzátette: a hazai tévénézők közül sokan most ismerkednek a női futballközvetítésekkel, de az eddigi visszajelzések nagyon jók, ezért optimista a májusi mérkőzés fogadtatása kapcsán.

– Úgy gondolom, sokan érdeklődnek majd a budapesti döntő iránt. Magyarországon a női szakágnak még ki kell vívnia a megfelelő figyelmet és ismertséget, a Bajnokok Ligája-döntő részben erről is szól majd számunkra. Aki személyesen kilátogat a mérkőzésre, vagy televízión megnézi a döntőt, láthatja, hogy óriási sportteljesítmény van a női futballban, biztos vagyok benne, hogy ha ezt itthon is felismerik, az nagyban növeli a női foci hazai elismertségét. A BL-döntő presztízsét tekintve ugyanazt az értéket képviseli, mint a férfi Bajnokok Ligája fináléja, ezért is reménykedem benne, hogy magyar résztvevője is lesz a mérkőzésnek. Jakabfi Zsanett és a német válogatott színeiben szereplő Marozsán Dzsenifer egyaránt bizakodhat abban, hogy ott lesz csapatával a döntőben. Semleges nézőként jó lenne magyar résztvevőnek szurkolni, arról nem is beszélve, hogy jelenlétük az elitfutballban hatalmas motivációt jelenthet a magyarok számára, mert megmutathatja, hogy tőlünk is el lehet jutni a labdarúgás legmagasabb szintjére.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS