Az MLSZ továbbra is betartja a jogszabályokat

2019. január. 07., 16:16   |    

Az MLSZ továbbra is betartja a jogszabályokat

Az MLSZ 2010 óta minden jogszabályi kötelezettségen alapuló adatot nyilvánosságra hoz a honlapján, mind a TAO-programmal, mind egyéb tevékenységével kapcsolatosan. A szövetség ezen túlmenően, a kötelező nyilvánosságra hozatalt meghaladó megkeresésekre is minden esetben a jogszabályokban előírt feltételek mellett teljesítette a kéréseket.

Az MLSZ minden jogszabályt betart a támogatási összegek jóváhagyásával kapcsolatban és szigorúan ellenőrzi a labdarúgásba kerülő TAO-pénzek felhasználását és szabályosságát. Továbbra is azok kaphatnak támogatást, akik szabályosan elszámolnak a kiutalt összegekkel. A nemzetközi és hazai támogatási rendszerekkel összevetve a labdarúgás TAO-jában igen alacsony a szabálytalanságok száma és mértéke. Ezt a tényt igazolja, hogy az MLSZ-t egyetlen bírósági határozat sem marasztalta el ezen a területen.

Ezzel párhuzamosan a szövetség 2011., a TAO-rendszer indulása óta nagy energiákat fordít arra, hogy a jogszabályi előírásokban meghatározott közérdekű adatokat hivatalos honlapján, mindenki számára elérhetővé tegye és naprakész módon nyilvánosságra hozza. Ez a pályázatok magas számára való tekintettel komoly erőforrást, gondosságot igényel az MLSZ-től.

Ezen felül is előfordulnak megkeresések, amikor polgári peres ügyben, vagy újságírói érdeklődésre további adatokat igényelnek az MLSZ-től. Ezekben az esetekben a szövetség minden esetben kiadja az igényelt közérdekű adatot, és ennek közérdekű tartalma minden korlátozás nélkül nyilvánosságra hozható. Azonban az elmúlt időszakban előfordult, hogy egy-egy orgánum az adatok közlése során nem tartotta be a rá is vonatkozó jogszabályokat, és például személyiségi jogokat sértett a dokumentumok megjelentetése kapcsán. E felelőtlen viselkedés miatt kénytelen az adatgazda nyilatkozatban felhívni a jövőbeni közzétevő figyelmét a vonatkozó jogszabályi megfelelésre, azaz arra, hogy ne hozzon napvilágra jogszabályban tiltott személyes adatokat.

Az is természetes, és egyben a jogszabályi előírásoknak megfelelő gyakorlat, hogy az egyidejűleg több igénylő számára, jelentős emberi munkaráfordítást és anyagot igénylő teljesítés, nem ritkán több száz vagy sokezer oldalas dokumentum együttes kiadása kapcsán az MLSZ, az adatok kikereséséért, feldolgozásáért és átadásáért az indokolt/méltányos költséget (jelenleg oldalanként 10 forint díjat) számol fel.

Aki az MLSZ adatszolgáltatási gyakorlatáról a fentiektől eltérő tájékoztatást ad, az tényszerűen valótlanságot állít.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS