Az MLSZ sporttörténészét is díjazta a Puskás Alapítvány

2022. szeptember. 05., 15:13   |    

Az MLSZ sporttörténészét is díjazta a Puskás Alapítvány
Fotó: Nemzeti Sport

A nemrég elhunyt Törőcsik András testvére, Törőcsik Éva mellett dr. Dénes Tamás sporttörténész kapta a Puskás Alapítvány idei kitüntetését.

A Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány nyolcadik alkalommal rendezte meg a Groupama Arénában a Szepesi-, és az Östreicher-díj átadását. Mint Szöllősi György, az alapítvány elnöke elmondta, a legendás rádióriporter és MLSZ-elnök, Szepesi Györgyről elnevezett kitüntetést minden évben egy sportújságíró, az Östreicher Emil-díjat pedig egy olyan hozzátartozó személyiség kapja, aki egy korábbi nagy futballista pályafutását, életét segítette a háttérből.
 
A Szepesi-díjat 2022-ben Dénes Tamás sporttörténész, számos kiemelkedő kötet írója és szerkesztője vehette át dr. Mezey György korábbi szövetségi kapitánytól, illetve Bozsik Lajostól, az Aranycsapat néhai játékosának testvérétől. A hatalmas tárgyi tudással rendelkező szakíró az MLSZ gondozásában elkészített számos sporttörténeti munka szerzője is, rendszeresen publikál az mlsz.hu oldalán. Dénes Tamás mintegy nyolcvan kötete, köztük a hazai és a nemzetközi labdarúgás történetét feldolgozó, generációk által forgatott, enciklopédikus részletességű és precízségű művei, több évtizedes hírlapírói, sporttörténészi, szakértői, közösségi tevékenysége elismeréseként kapta meg a díjat.
 
Az Östreicher-díjat Törőcsik András nővére, Éva kapta, aki évtizedeken keresztül áldozatosan segítette volt labdarúgó öccsét. A díjat Nyilasi Tibor, korábbi labdarúgó, MLSZ elnökségi tag adta át, míg a kertészmérnök hozzátartozót dr. Borbély Zoltán, az MLSZ korábbi szóvivője, a jogi bizottság tagja méltatta.

 


FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS