Az MLSZ által kiírt európai, nyílt közbeszerzés átlátható és törvényes

2018. december. 10., 12:20   |

Az MLSZ által kiírt európai, nyílt közbeszerzés átlátható és törvényes

A napi.hu internetes oldal december 8-i, "Százmilliós megbízás az MLSZ-től - egy alkalmazottja sincs a cégnek" címmel megjelent írásában hamisan azt sugallja olvasóinak, mintha valamilyen sandaság venné körül az MLSZ egyik beszerzését.

Az MLSZ működésében 2010 óta kivétel nélkül, minden tekintetben elsődleges szempont a jogszabályok betartása és betartatása. Az MLSZ az esetleges törvénytelenségekkel és a folyamatok ellenőrzésével kapcsolatban zéró toleranciát alkalmaz a munkája során.

Az OTP Bank Bozsik-program az MLSZ stratégiájának egyik legsikeresebb eleme. Az utánpótlásprogramban jelenleg 120 ezer gyermek és több ezer pedagógus, testnevelő és edző vesz részt. A szövetség hosszú évek óta a programban résztvevők egész éven át tartó munkáját ismeri el egy színvonalas oklevéllel és egy nyakba akasztható emlékéremmel. Ez a két kis értékű jelkép a visszajelzések szerint óriási örömet szerez a gyerekeknek.

Noha az érmek egyenkénti ára kis összegű, a beszerzés volumene, a sikeres Bozsik-program magas részvételi számának köszönhetően indokolja, hogy európai nyílt közbeszerzési eljárás keretében szerezze be a szövetség a sportmedálokat. (Tehát Angliától Ciprusig bárki pályázhatott azok elkészítésére.)

Mint az MLSZ összes pályázata, ez a közbeszerzési eljárás is minden tekintetben a törvényi előírásoknak és a hatályos jogszabályoknak megfelelően, transzparens módon zajlott, bárki számára megtekinthető volt a folyamat minden szükséges részlete és a fellebbezési határidőn belül nem érkezett jogorvoslati kérelem, így a szövetség a jogszabályoknak megfelelően szerződést kötött az eljárás győztesével. A Bozsik-programban résztvevő közel 120 ezer gyermek pedig remélhetőleg örömmel és büszkeséggel veszi majd át megérdemelt jutalmát.