A Loki Ajkán játszik az első hely megtartásáért

2021. március. 02., 22:10   |    

A Loki Ajkán játszik az első hely megtartásáért
Fotó: Hajdú-bihari Napló/Kovács Péter

Szerdán rendezik a Merkantil Bank Liga 27. fordulóját. A feljutó helyen álló csapatok közül a DVSC Ajkán játszik, a Vasas pedig a Siófokot fogadja. Az idén még hibátlan Gyirmót a DEAC otthonába látogat.

DEBRECENI EAC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Debrecen, 14.30)
A DEAC szinte reménytelen helyzetben, az utolsó helyen áll, de a hazai mérlege sokkal jobb, mint az idegenbeli, eddig minden pontját a Nagyerdőben szerezte. A legutóbbi három hazai meccséből kettőt megnyert. A Gyirmót nagyon jó formában van, 2021-ben eddig mindegy neki, hogy otthon, vagy idegenben játszik. Ötből ötöt nyert idáig a Merkantil Bank Ligában.

PÉCSI MECSEK FC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Pécs, 14.30)
Az újonc pécsiek az eddigi öt 2021-es bajnoki mérkőzésükből csak kettőt nyertek meg, de az a két hazai bajnoki volt. Ugyanakkor árnyalja a képet, hogy a Magyar Kupában, pályaválasztóként, éppen a haladás ellen estek ki. A szombathelyiek a hatodik helyen állnak, vasárnap nyertek otthon a Rákóczi ellen. A bajnokságban a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésükből hármat elveszítettek – de ne feledjük a kupameccset!

SOROKSÁR SC–SZENTLŐRINC SE
(Soroksár, 14.30)
A „Sori” a Csákvár ellen elveszítette vasárnap 2021-es veretlenségét, de a hazai mérlege kitűnő, a legutóbbi három bajnoki mérkőzését kapott gól nélkül megnyerte Soroksáron. A Szentlőrinc győzelemmel kezdte az évet, de a legutóbbi három bajnoki meccsén összesen egy pontot szerzett, s ezért visszacsúszott a 17. helyre.

DOROGI FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Dorog, 14.30)
A Dorog még veretlen idén a Merkantil Bank Ligában, sőt a MOL Magyar Kupában elszenvedett, 2-1-es vereség a Ferencvárostól sem szégyellnivaló. Ugyanakkor az is igaz, hogy az első két tavaszi forduló győzelme után a legutóbbi háromban döntetlent játszott. A Csákvár menekül, két élcsapattól, a Vasastól és a PMFC-től kikapott, de a további három mérkőzésen hét pontot gyűjtött. Idegenben november 1. óta nyeretlen.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Nyíregyháza, 14.30)
A Szpari jó formába lendült, a legutóbbi három bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, ezzel előrelépett a táblázaton a nyolcadik helyre. Otthon november 29. óta veretlen, a legutóbbi három hazai bajnoki mérkőzésén nem kapott gólt. A Békéscsaba idén még nem nyert bajnoki mérkőzést, de a vendégként játszott legutóbbi négy meccséből csak egyet veszített el, sőt nyerni tudott decemberben a Vasas ellen a Fáy utcában.

WKW ETO FC GYŐR–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Győr, 14.30)
Az ETO, eddigi 2021-es bajnokijait tekintve, az elsőt és az utolsó megnyerte, közben három mérkőzésen egy pontot szerzett. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzésén tíz pontot szerzett. Ezzel szemben a Kazincbarcika október 18. óta, négy idegenbeli bajnokin, összesen egy pontot szerzett, másfél hete Dorogon gól nélküli döntetlent játszott. A tabellán visszaesett az utolsó előtti helyre, igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint az előtte álló Csákvár.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–SZOLNOKI MÁV FC
(Szeged, 18.00)
A szegediek győztek vasárnap Siófokon, s ezzel lezárták nyeretlenségi sorozatukat. Ugyanakkor a Fórumban gyenge a mérlegük, október 18. óta hét mérkőzésen 19 pontot veszítettek. A Szolnoki MÁV a legutóbbi két vasárnap pont nélkül maradt, a DEAC-tól és a Gyirmóttól is kikapott. A mostani szezonban nyolc (!) idegenbeli bajnokin is döntetlent játszott, mindössze egyszer nyert.

VASAS FC–BFC SIÓFOK
(Illovszky Rudolf Stadion, 18.00)
Az előző fordulóban a Vasasé volt a legnagyobb bravúr (győzelem az utolsó percekben a listavezető DVSC otthonában), a Siófoké pedig a legmeglepőbb vereség, hazai pályán kapott ki 3-2-re a Szeged-Csanádtól. A piros-kékek, ha nyernek, a DVSC pedig kikap, a bajnoki idényben először, az élre ugorhatnak. Pályaválasztóként, a Békéscsaba előtti decemberi évzárótól eltekintve, a legutóbbi hét bajnoki mérkőzésüket megnyerték. A Siófok a legutóbbi három mérkőzését elveszítette.

FC AJKA–DVSC
(Ajka, 18.00)
Az Ajka a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén tíz pontot szerzett, idén eddig csak a Csákvár ellen veszített pontokat. Vasárnap, klubcsúcsot felállítva, 7-2-re verte idegenben a Budaörs gárdáját. A DVSC meglepően gyengén szerepelt eddig a 2021-es bajnoki mérkőzéseken, a Siófok elleni hazai győzelem óta négy mérkőzésből hármat elveszített. Idegenben legutóbb 5-0-ra nyert Szegeden.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–BUDAÖRS
(Kaposvár, 18.00)
Egyik csapat sincsen jó formában. A Kaposvár egy bajnokit megnyert 2021-ben már, a Budaörs még nyeretlen. Viszont: a Rákóczi december eleje óta három mérkőzést játszott otthon a Merkantil Bank Ligában, hét pontot gyűjtött. A Budaörs a legutóbbi három idegenbeli bajnokiján pont nélkül maradt.


FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS