A Magyar Labdarúgás Napját ünnepelte a szövetség

2023. november. 24., 14:05   |    

A Magyar Labdarúgás Napját ünnepelte a szövetség

Immár több évtizedes hagyomány, hogy az 1953-as 6:3-as londoni siker évfordulóján, a Magyar Labdarúgás Napján a korábbi válogatott játékosok elhelyezik az emlékezés koszorúit az MLSZ centenáriumi emlékművénél.

Idén november 25-e szombatra esik, ezért a hagyományos ünnepséget egy nappal korábban tartották meg. A centenáriumi emlékművet, Mihály Gábor szobrászművész alkotását 2001-ben, a szövetség fennállásának 100. évfordulója alkalmából adták át az akkori Nésptadion, a mostani Puskás Aréna tőszomszédságában.

A megemlékezésen a hajdani legendás válogatott játékosok mellett a jelenlegi női és férfi nemzeti csapatok is képviseltették magukat. A centenáriumi emlékművet a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Vági Márton MLSZ-főtitkár és Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány, a korábbi válogatott játékosok nevében Esterházy Márton és Szentmihályi Antal, a női válogatott részéről Kiss Mária és Kissné Lukács Katalin, a férfi válogatott képviseletében pedig Laczkó Zsolt és Király Gábor koszorúzta meg.



A megemlékezésen nagy számban megjelentek korábbi válogatott labdarúgók, köztük a jelenlegi válogatott korelnök, a 90 éves Bödör László is, valamint vendégként többek között Gyulai Zsolt, a MOB elnöke, Szöllősi György az MSÚSZ elnöke, valamint az NSÜ-t képviselő Kovács Norbert is részt vett az eseményen.

A koszorúzás előtt Bánki Erik elnökségi tag mondott beszédet, felidézve az 1953-as, világraszóló 6:3-as győzelmet, valamint az azóta eltelt évtizedek hazai labdarúgásának történetét. A megemlékezést követően a résztvevők átsétáltak az Aréna Hotelbe, ahol Vági Márton köszöntő beszédét követően a jelenlévők újra megnézték a férfi válogatott idei góljait, majd Kollányi Zsuzsi műsora után ebéd és kötetlen beszélgetés zárta az ünnepi programot.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS