A 80 éves Szániel Jánost köszöntötte a szövetség

2022. március. 23., 19:46   |    

A 80 éves Szániel Jánost köszöntötte a szövetség

A 80. életévét március 15-én betöltő győri sportember, Szániel János elnök nevéhez fűződik az akkor Rába ETO-nak nevezett vagongyári sportegyesület legsikeresebb korszaka, melyből csak az egyik – igaz a leglátványosabb – bravúr a Verebes-féle legendás futballcsapat diadalmenete. Az egykoron kitűnő labdarúgót, később sikeres sportvezetőt Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke és dr. Vági Márton főtitkár köszöntötte.

Ünnepi köszöntőjében Berzi Sándor idézte fel az ünnepelt pályafutásának legemlékezetesebb pillanatait, többek között azt is, hogy Szániel János játékosként 1963-ban magyar bajnoki címet, majd a következő években három kupagyőzelmet ünnepelt, és játszott a Benfica stadionjában az 1964-es BEK-elődöntőben. Szániel János a 26 évesen bekövetkezett súlyos sérülése miatt korán befejezni kényszerült a játékot, de ezt követően sportvezetőként is sikeres volt, hiszen elnöke lett az ETO-nak az 1980-as évek győri aranykorszakában, tevékeny részese volt az 1979-es kupagyőzelemnek, az 1982-es és 1983-as bajnoki címnek, valamint az azt követő dobogós helyezéseknek. A győri labdarúgósport egyik legnagyobb alakja a Magyar Labdarúgó Szövetség munkáját is hosszú időn keresztül segítette, hiszen több cikluson keresztül is elnökségi tagként és az NB I-es liga elnökként is tevékenykedett.

'Csodálatos életem volt, a sportnak köszönhetően Veszprémből indulva bejárhattam az egész világot. Életem legjobb döntése volt, hogy Győrbe kerültem, fantasztikus munkatársakkal dolgozhattam egész életemben. Rendkívül jólesik az emberek szeretete, Győrben a mai napig nem felejtettek el a szurkolók, ezt minden nap megtapasztalom" - mondta el Szániel János az őt ünneplő társaságnak, melynek felesége, Ágota asszony mellett Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke, dr. Vági Márton főtitkár, Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője és Csiki Károly korábbi versenyigazgató is tagja volt.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS