75 éves Mezei István

2021. február. 24., 07:23   |    

75 éves Mezei István

Ma ünnepli 75. születésnapját Mezei István, a Farkas János Ifjúsági Alapítvány elnöke, a cigányválogatott Prima Primissima-díjas alapítója.

Mezei István 1991 végén alapította meg a romasportot támogató Farkas János Alapítványt, egy évvel később utánpótlásműhelyt hozott létre Farkas János SE néven. 1994 őszén életre hívta a magyarországi cigányválogatottat, amely 1995 tavaszán játszotta első mérkőzését. A cigányválogatottat a kezdeti lépésekben Benkő László korábbi MLSZ-elnök, valamint Puskás Ferenc, Buzánszky Jenő és Mészöly Kálmán is támogatta. Mezei István immár több mint 25 éve irányítja a jelentős nemzetközi sikereket is jegyző cigányválogatottat, munkásságáért 2007-ben Prima Primissima-díjat kapott.

– A legsikeresebb időszak az indulástól számított hét évben volt, sorra nyertük a tornákat, így Brüsszelben, Szófiában, Németországban, Erdélyben, Csehországban vagy Görögországban is felülmúltuk a mezőnyt. Azok a gyerekek a semmiből indultak, és NB II-es, NB III-as futballisták lettek. Sokat jártunk külföldre, és akárhol is léptünk pályára, mindenhová visszahívtak bennünket. A mai napig járom az országot, regionális tornákat szervezek, valamint keresem a tehetségeket, igyekszem megértetni velük, mekkora lehetőséget jelent számukra, hogy a cigányválogatottban játszhatnak – fogalmazott küldetéséről Mezei István.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS