75 éves Karsai László

2022. december. 05., 11:41   |

75 éves Karsai László
Fotó: molfehervarfc.hu

1947. december 5-én született, vagyis ma ünnepli 75. születésnapját Karsai László, a Videoton nyolcszoros válogatott játékosa.

Az MTK utánpótlásában pallérozódó középpályása a kék-fehéreknél kezdte meg élvonalbeli pályafutását, majd 1967-ben a Videotonhoz szerződött, és 1981-ig a székesfehérvári klub játékosa volt.

A Vidi legnagyobb legendái között tartják számon, tagja volt az 1967-ben első alkalommal az élvonalba feljutó együttesnek, ő lőtte a csapat első élvonalbeli győztes gólját, és elsőként lépett pályára 200 NB I-es bajnokin (nála többször a mai napig csak Végh Tibor lépett pályára többször Vidi-mezben). Karsai 71 gólt szerzett az NB I-ben piros-kék színekben, ezzel a klub örökranglistáján a negyedik legeredményesebb játékos. 1976-ban bajnoki ezüstérmet szerzett csapatával.

A magyar válogatottban 1970-ben mutatkozott be, második mérkőzésén, a lengyelek ellen gólt is szerzett a nemzeti csapatban. 1974-ig nyolc találkozón lépett pályára a válogatottban.

Háromszoros olimpiai válogatott (1979–80, 1 gól), tízszeres ifjúsági válogatott (1964–65, 1 gól), egyszeres utánpótlás válogatott (1971, 1 gól), egyszeres B-válogatott (1972). Játékos-pályafutását, követően egy ideig NB II-es játékvezetőként is tevékenykedett.

Címkék: