3000-rel kevesebb szurkoló nézheti a helyszínen a Magyarország-Wales Eb-selejtezőt

2019. április. 26., 18:02   |

Az UEFA a két márciusi Eb-selejtező mérkőzés szurkolói rendbontásai miatt jelentős büntetést rótt ki a magyar szövetségre.

Az Európai Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a Szlovákia-Magyarország Eb-selejtező kapcsán, rasszizmus miatt, visszaesőként szektorbezárással büntette az MLSZ-t

Az MLSZ a korábbi UEFA-rendezésű mérkőzések során tapasztalt rasszizmus miatt már kapott stadionbezárást büntetésként, így ezúttal visszaesőnek számított. Az UEFA illetékes bizottsága emiatt szigorú büntetést szabott ki, amely azt jelenti, hogy 3000-rel kevesebb magyar szurkoló tud jegyet váltani a Wales elleni Eb-selejtezőre, a lezárt szektorokat pedig teljes egészében az UEFA EqualGame-kampányának feliratával kell befedni.

Ezen felül a magyar szövetségnek mind a Szlovákia elleni, mind a Horvátország elleni mérkőzés kapcsán több tízezer eurós bírságot is be kell fizetnie, további nézőtéri fegyelmezetlenségek miatt.