Kecskeméten rendezik a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa döntőjét

2018. július. 30., 08:21   |    

Kecskeméten rendezik a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa döntőjét

A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő „Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntője” július 30. és augusztus 3. között Kecskeméten zajlik, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány közösen szervez. Az oroszországi FIFA-világbajnokság évében a kecskeméti tornán a gyerekek két korosztályban tapasztalhatják meg kicsiben, milyen fantasztikus a hangulat egy nagy nemzetközi sporteseményen. A labdarúgás mindenkié.

A Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupájának döntőjére idén 15 európai országból összesen 19 csapat érkezik Kecskemétre. A résztvevő országok között van Németország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Macedónia, Bulgária, Lettország, Ausztria, Hollandia és Magyarország. A gyermekotthonokból érkező, közel 300 fiatal sportolót Kecskeméten fogadja a szervező és lebonyolító Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány.

— Az idei Európa Kupát nem sokkal az oroszországi Labdarúgó Vb után rendezzük meg, és igyekszünk Kecskeméten kicsiben hasonló hangulatot és élményt nyújtani a gyerekeknek, mint egy nagy, nemzetközi sporteseményen – mondta Radics Kálmán, az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány elnöke.

– A program keretében biztosítjuk a gyermekotthonokban élők számára a futballozás lehetőségét. A regionális tornákon túl fesztiválon, nyári táborban és nemzetközi eseményeken vehetnek részt a fiatalok. A két évvel ezelőtti rendezvény végén úgy gondoltuk mi, szervezők, hogy változtatunk, újítunk az Európa Kupa Döntőn. Most már két korosztályban rendezzük meg a tornát, 16 év alattiak és 16 év felettiek részére. A „kicsik" 20mx40m-es pályán játszanak, a „nagyok" viszont keresztpályán. Remélem, hogy idén is izgalmas mérkőzések után dől el a helyezések sora – mondta Petrika Ibolya, az MLSZ Grassroots program koordinátora és a szociális programok vezetője.

Zoltán Erika a gyermekekért

A 2018. július 30-i hivatalos megnyitó előtt, a kecskeméti Főtéren Zoltán Erika ad koncertet 19.30-tól.  A hét további napjain a mérkőzések mellett élményfürdőzés és városnézés is szerepel a gyerekek programjában. Augusztus 3-án, pénteken pedig eredményhirdetéssel és záróünnepséggel búcsúzik Kecskemét városa a Grassroots Európa Kupa Döntő résztvevőitől.

Az egy héten át tartó kupa nem csupán egy nemzetközi verseny, de ünnep is az idén 15 országból érkező, állami gondoskodásban élő gyermekeknek és nevelő tanáraiknak, hiszen a labdarúgás mindenkié!

Az alapítvány örömmel fogadta, hogy Laczkó Zsolt 22-szeres válogatott labdarúgó is a jó ügy mellé állt és idén is a torna nagykövete lett.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • MOL
  • Förch
  • Jet Sol