Életre szóló élménnyel gazdagodtak az OTP Bozsik Bajnokok

2018. május. 24., 10:56   |    

Életre szóló élménnyel gazdagodtak az OTP Bozsik Bajnokok

A Magyar Kupa-döntő szünetében került sor az OTP Bozsik Bajnokok ünnepélyes díjátadójára.

Április 25-én tartották a Bozsik Bajnokok idei döntőjét, melyet az a Nyugat-válogatott nyert meg, melynek Fenyvesi Evelin, Király Gábor, Juhász Roland és Hajdú B. István voltak a mentorai. Az idei győztesek szerda este a Groupama Arénában vették át díjaikat a mentoroktól, míg a legszebb gólért járó elismerést Georges Leekens szövetségi kapitány adta át Balogh Zsófiának.

A 2016-ban elindított kezdeményezés lényege, hogy a gyerekek meghatározó élményekkel gazdagodjanak a futball és a mozgás révén, a sport szeretete pedig végigkísérje életüket. Az idei programra közel 400 diákot neveztek testnevelő tanáraik.

A pedagógusok írásos jellemzése alapján pedig 35-35 fiatalnak sikerült eljutnia a nyugati csapat siófoki, illetve a keleti csapat szolnoki válogatójára. Itt az MLSZ szakembereinek bevonásával választották ki azt a 18-18 játékost, akik részt vettek az április 25-i Kelet–Nyugat összecsapáson.

A 2018-as év Bozsik Bajnokai:

Balla Daniella
Balogh Zsófia
Bárdos Csaba
Bigun Martin
Boros Kevin
Csucsánszky Zoltán
Dorn Bence
Dörömböző László Szabolcs
Felföldi Nikoletta
Galambos János
Gubó Brúnó Ottó
Horváth Dominik
Kovács Krisztián Ramón
Kovács Bence 
Krizsán Zoárd
Lovas Konrád
Orsik Ferenc
Pőcze Laura Anna
Rőth Márk
Sali Zsófia
Székely Botond
 

A program különlegessége az volt, hogy nem igazolt, egyesületnél futballozó jelentkezőket vártak, hanem olyan lányokat és fiúkat, akik hobbiszinten futballoznak. Mindegyik válogatottban 7-7 lány szerepelt, ami jól mutatja a női labdarúgás egyre nagyobb népszerűségét. Azt pedig, hogy a lányok sokszor nemcsak felveszik a versenyt a fiúkkal, hanem időnként még le is körözik őket, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a szerda délelőtti döntő legszebb gólját is egy lány lőtte Balogh Zsófia személyében.

Mindkét válogatott játékosai a helyszínen tekintették meg a Puskás Akadémia–Újpest kupadöntőt, a Nyugati Válogatott tagjai pedig a finálé szünetében több ezer szurkoló előtt kapták meg díjaikat a mentoroktól, ami remélhetőleg egy életre szóló élmény lesz mindannyiuk számára. A díjátadók között természetesen a keleti csapat mentorai, vagyis Gera Zoltán, Torghelle Sándor, Nyilasi Tibor és Berkesi Judit is ott voltak.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS