Változatlan marad a profi bajnokságok rendszere

2017. december. 05., 18:10   |    

Változatlan marad a profi bajnokságok rendszere

Ülésezett az MLSZ elnöksége. A testület elfogadta a 2018–2019-es bajnokságok versenykiírását, melyek a stabilitás jegyében nem változnak. Egyszerűbben juthatnak hozzá regisztrációs kártyáikhoz a professzionális klubok szakemberei. A női nevelőegyesületek is részesülnek kártalanításban.

A MLSZ elnöksége már a rajt előtt bő fél évvel elfogadta a 2018–2019-es idényre vonatkozó versenykiírásokat. Az állandóság jegyében az OTP Bank Liga, a Merkantil Bank Liga és a Magyar Kupa szabályzata sem módosult az elmúlt évekhez képest.

Az új szabályozásnak köszönhetően egyszerűsödik az adminisztrációs folyamat. A professzionális bajnokságokban dolgozó, a kispadokon helyet foglaló szakemberek nemcsak Budapesten, az MLSZ székházában, hanem kényelmesen, az adott megyei igazgatóságon is átvehetik kötelezően előírt regisztrációs kártyáikat. Ezzel párhuzamosan arról is döntés született, hogy az MLSZ befogadja a külföldi szövetségek által kiállított engedélyeket, így azok is dolgozhatnak a kiemelt osztályokban, akik például Ausztriában vagy Szlovákiában szerezték meg szaktudásukat.

A jövőben a női klubok is részesülnek a képzési kártalanításban. Ez azt jelenti, hogy amikor az adott játékos profi szerződést köt, akkor visszamenőleg korábbi nevelőegyüttese is díjazásban részesül. Ezzel összefüggő hír, hogy a nemzetközi átigazolásokat az MLSZ a jövőben a FIFA digitális rendszerén, a TMS-rendszeren (Transfer Matching System) keresztül menedzseli, mely transzparenssé teszi a játékosok klubváltásának részleteit – éppen a kártalanítás megítélésének felgyorsítását is elősegítve.

A futsal területén a korábbi szövetségi kapitány, Kozma Mihály vezetésével új összetételű bizottság irányítja majd a munkát – a bizottság leköszönő elnöke, Drucskó Zoltán hétfőn így nyilatkozott az mlsz.hu-nak.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Már több mint 50 ezren regisztráltak
Szövetség
Gera Zoltán távozik a szövetségtől
Szövetség
Elhunyt Thaly Zoltán szerkesztő, statisztikus

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS