Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre

2024. április. 26., 09:59   |    

Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Ralph-Uwe Schaffert, a német szövetség alelnöke, Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója, Bernd Neuendorf, a német szövetség elnöke és Vámos Tibor az MLSZ versenyigazgatója

A magyar és a német szövetség képviselői az 1954-es világbajnoki döntő 70. évfordulójának találkoztak a 3-2-es német sikert hozó mérkőzésre.

Barczi Róbert sportigazgató és Vámos Tibor az MLSZ versenyigazgatója a svájci és a német szövetség meghívására Bernbe utazott, ahol az 1954-es német-magyar világbajnoki döntő 70. évfordulóján a múlt század egyik legfontosabb mérkőzéséről emlékeztek meg a résztvevők, a fináléban szereplő sportemberek emléke előtt is tisztelegve.

Barczi Róbert beszédében kiemelte: Magyarország és Németország kollektív emlékezetébe is nagyon mélyen beégett „a berni csoda”. Az Aranycsapat úgy lett „csak” ezüstérmes 1938 után másodszor, hogy eközben 27 gólt szerzett a világbajnokság során, ami a mai napig rekord. Noha közmegegyezés volt a tekintetben, hogy az idő tájt a magyar volt a világ legjobb válogatottja, a világbajnok mégis Németország lett. Mert a futball már csak ilyen: ritkán ugyan, de vannak csodák, ilyen emlékezetes a „berni csoda”!

"Ma is elismeréssel gondolunk a döntő résztvevőire, a német és a magyar játékosokra egyaránt. A mérkőzésről készült felvételeket újra és újra megnézve fantasztikus egyéniségeket láthattunk" - fogalmazott Barczi Róbert.

A sportigazgató hozzátette, a német válogatottól 70 évvel ezelőtt elszenvedett 3-2-es világbajnoki vereségtől hosszú volt az út odáig, hogy a magyar férfi A-válogatott tavaly veretlen évet zárva, csoportjából első helyen jutott ki az Európa-bajnokságra, sorozatban immár harmadik alkalommal.

 

 

 

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS